*

O ORGANIZATORU

UDRUŽENJE MUZIČKIH UMJETNIKAUDRUŽENJE MUZIČKIH UMJETNIKA - TUZLA - TUZLA

Uz pomoć mnogih sakupljača autentične sevdalinke, koju mi posebno njegujemo, trenutno imamo na repertoaru nekoliko stotina sevdalinki sa naših prostora koje želimo sačuvati i zaštititi, te učiniti sve da budu upisane na listu svjetske kulturne nematerijalne baštine. Udruženje muzičkih umjetnika TK se već 14 godina kontinuranim radom i zalaganjem trudi da sačuva izvornu pjesmu sevdalinku od zaborava i da joj osigura mjesto na svjetskoj UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine. Osim što smo organizatori mnogobrojnih kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini, trudimo se da sevdalinku prezentujemo i u drugim državama, tako da smo uspješno organizovali koncert pod nazivom ''Sevdah u Beogradu'' u prepunom Sava centru. U narednom periodu planiramo da posjetimo i druge zemlje regiona te da sevdalinka dobije mjesto koje i zaslužuje. Na čelu je Udruženja je istaknuta inerpretatorka sevdalinke Ramiza Milkunić, koja snima i izvodi sevdalinke u BiH i šire, te godinama snima za Arhiv BiH, dugi niz godina baštini i njeguju sevdalinku u izvornom obliku, kroz svoje programe i javne nastupe, a posljednjih dvanaest godina i organizovanjem Festivala sevdalinke pod nazivom „Sevdalinko u srcu te nosim“.

RAMIZA MILKUNIĆ – PREDSJEDNICA UDRUŽENJA

Ramiza Milkunić je rođena 18.12.1962. godine u Tuzli. Od malih nogu Ramiza je pokazivala veliku ljubav i želju za muzikom,nastupajući na raznim dječijim festivalima kao i na drugim manifestacijama osvajajući veoma zapažene rezultate i mnogobrojnu publiku.Ramiza i dalje nastavlja svoj rad sa velikim entuzijazmom i profesionalizmom koji iz dana u dan prelazi u veliki broj nastupa,nagrada a i dugi niz godina profesionalnog rada. Ramiza tokom svog dosadašnjeg rada ima veliki broj nastupa i nagrada na festivalima,takmičenjima,koncertima i emisijama raznog karaktera, među kojima su: dobitnik nagrade zlatni cvijet za sveukupnog pobjednika kafanskih pjevača 1990 godine na nivou države,  I nagrada za debitovanje na Lukavačkom festivalu 1997 god., razni festivali i priznanja od kojih su Ilidžanski festival, Bihaćki festival, Festival Biserje u Rožaju itd.Takođe Ramiza dugi niz godina snima za arhiv RTVBIH naše jedinstvene,autentične pjesme sevdalinke.

Ramiza takođe ima i snimljenih audio materijala novokomponovane muzike. Jedna od veoma važnih stvari je to da Ramiza nastoji da svoj rad i dugogodišnje iskustvo prenese i ostavi mlađoj populaciji. Jedna od takvih važnosti je i da je Ramiza tvorac već 11 godinu za redom Festivala Sevdalinke Tk, a koji je već odavno prešao okvire naše lijepe države a ne samog kantona, gdje je osnovna  i najvažnija bit izvorno očuvanje naše sevdalinke kao i edukacija i prenošenje na mlađe.

Ramiza živi u Tuzli sa svojom porodicom, suprugom Rašidom Milkunićem i svoja dva sina Damirom i Dejanom, gdje stvara i radi dugi niz godina.