+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com

Nikola Zarić

Član žirija

Nikola Zarić je rođen u Beču, dok korijene nosi iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina) . Harmoniku svira od 7. godine, kada je, pohađajući časove harmonike, zakoračio u svijet narodne muzike. Tri godine kasnije, u muzičkoj školi Radosavljević, prvi put se susreće sa klasičnom muzikom.

Završivši višu muzičku gimnaziju, započinje studije klasične muzike na harmonici. Tokom studiranja, Nikola prvi put istinski zalazi u svijet svjetske muzike pomiješanih žanrova, kao što su: džez, samba, šoro, klezmer, tango i orijentalna muzika, što kod njega razvija nekoliko autentičnih projekata u toj sceni (Invisible World Quartet, Turumtay Zarić Duo, Duo Vila Madalena, …).

U sceni svjetske muzike važi za jednog od poznatih, inovativnih, mladih umjetnika, koji dubokim poznavanjem i vladanjem svojim instrumentom proširuju granice.

Odrastavši i školujući se u svijetu narodne muzike, te osvajavši mnogobrojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, Nikola kreira jedan, nesvakidašnji, šarenolik i interesantan karakter svog harmonikaškog profila, pa tako sa samo 17 godina formira prvi orkestar za međunarodne proslave.

Publika sa prostora bivše Jugoslavije smatra ga muzički pedantnim i preciznim interpretatorom sa posebnim izrazom u izvođenju narodne muzike.

Pored koncertantnog nastupanja, Nikola se bavi i pedagoškim radom. Predaje na ,,Online Accordion Academy“, u njemačkoj školi ,,Musikschule Schwarz“, te nudi privatno-individualne časove harmonike i klavira.

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29.11-01.12.2022.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika
ORGANIZATOR FESTIVALA HARMONIKE: Udruženje građana “Eufonija”
PRIJATELJ FESTIVALA HARMONIKE: Guerrini – Italija.