+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com

Dejan Milkunić

Direktor festivala (predsjednik žirija)

Dejan Milkunic je rodjen u Tuzli 1986.g u Tuzli.Dejan je svoje osnovno muzičko obrazovanje stekao u klasi prof.Jusufović Šahbaza. Srednje muzičko obrazovanje  instrumentalni smjer harmonika stekao u klasi prof.Midhata Zulića a takodje završio i teoretski odsjek.

Po završetku srednje muzičke škole u Tuzli,upisao je muzicku akademiju u Grazu,Austrija u klasi univ.prof.Janne Rattya gdje je zavrsio tri godine studija i sticajem raznih okolnosti vratio se u Sarajevo na muzičku akademiju gdje je završio dodiplomski studij u klasi doc.dr.Alme Flammersberger i doc.mr.Belme Šarančić.Takodje je i umjetnički rukovodioc festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim“ Tuzla,BIH.U okviru koncertne djelatnosti nastupao je u Bosni i Hercegovini,Austriji,Hrvatskoj,Italiji.Takodje je prisustvovao mnogim seminarima poznatih  domacih i inostranih profesora i kompozitora harmonike kao što su:Vladimir Zubitsky,Janne Rattya,Roman Pechman,Zoran Rakić,Aleksandar Skljarov itd.Premijerno je izveo kao solista ili član kamernog ansambla,mnoga djela poznatih inostranih i domaćih kompozitora.

 Dobitnik je sedam prvih nagrada i jedne specijalne na drzavnim i internacionalnim takmičenjima.

Dejan Milkunić je zaposlen kao direktor JU Srednja Muzička Škola „ Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla .Takodje je radio i u Visokom,Sarajevu,Mostaru.

Od skora Dejan je otvorio i svoju privatnu školu harmonike u Tuzli,Kalesiji i Doboju prvu školu ovakvog tipa u BIH u Tuzli.

Koja je do sada zabiljezila tj za 6 godina rada 7 I nagrada,3 II nagrade kao i 1 III nagradu i pehar na medjunarodnom takmičenju u Beogradu,Srbija,Slovenija,takodje veliki broj nastupa kako u našoj zemlji tako i van granica BIH ,u Švedskoj i Danskoj.

Dejan Milkunic je umjetnički rukovodioc jednog od najznačajnih festivala u BIH i van granica BIH -SEVDALINKA KULTURNO HISTORIJSKO NEMATERIJALNO BLAGO BIH „Sevdalinko u srcu te nosim“,koji se održava već 12 godina , predsjednik udruženja građana Eufonija zajedno sa kolegom umjetnikom i predsjednikom organizacionog odbora Gosp.Goranom Jeknićem idejni tvorac i  direktor Međunarodnog festivala harmonike „ Sevdalinko harmonikom opjevana“ koji se održava u Tuzli.

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29-30.11.2023.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika