+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com
//festivalsevdalinke.com/wp-content/uploads/2020/03/onama.jpg

UDRUŽENJEMUZIČKIH UMJETNIKA


Uz pomoć mnogih sakupljača autentične sevdalinke, koju mi posebno njegujemo, trenutno imamo na repertoaru nekoliko stotina sevdalinki sa naših prostora koje želimo sačuvati i zaštititi, te učiniti sve da budu upisane na listu svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Udruženje muzičkih umjetnika TK se već 12 godina kontinuranim radom i zalaganjem trudi da sačuva izvornu pjesmu sevdalinku od zaborava i da joj osigura mjesto na svjetskoj UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine. Osim što smo organizatori mnogobrojnih kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini, trudimo se da sevdalinku prezentujemo i u drugim državama, tako da smo uspješno organizovali koncert pod nazivom ''Sevdah u Beogradu'' u prepunom Sava centru. U narednom periodu planiramo da posjetimo i druge zemlje regiona te da sevdalinka dobije mjesto koje i zaslužuje.

Na čelu je Udruženja je istaknuta inerpretatorka sevdalinke Ramiza Milkunić, koja snima i izvodi sevdalinke u BiH i šire, te godinama snima za Arhiv BiH, dugi niz godina baštini i njeguju sevdalinku u izvornom obliku, kroz svoje programe i javne nastupe, a posljednjih dvanaest godina i organizovanjem Festivala sevdalinke pod nazivom „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Predsjednica udruženja

//festivalsevdalinke.com/wp-content/uploads/2020/03/ramiza-3.jpg

RAMIZA

MILKUNIĆ


Ramiza Milkunić je rođena 18.12.1962. godine u Tuzli. Od malih nogu Ramiza je pokazivala veliku ljubav i želju za muzikom,nastupajući na raznim dječijim festivalima kao i na drugim manifestacijama osvajajući veoma zapažene rezultate i mnogobrojnu publiku.Ramiza i dalje nastavlja svoj rad sa velikim entuzijazmom i profesionalizmom koji iz dana u dan prelazi u veliki broj nastupa,nagrada a i dugi niz godina profesionalnog rada. Ramiza tokom svog dosadašnjeg rada ima veliki broj nastupa i nagrada na festivalima,takmičenjima,koncertima i emisijama raznog karaktera, među kojima su: dobitnik nagrade zlatni cvijet za sveukupnog pobjednika kafanskih pjevača 1990 godine na nivou države,  I nagrada za debitovanje na Lukavačkom festivalu 1997 god., razni festivali i priznanja od kojih su Ilidžanski festival, Bihaćki festival, Festival Biserje u Rožaju itd.Takođe Ramiza dugi niz godina snima za arhiv RTVBIH naše jedinstvene,autentične pjesme sevdalinke.

Ramiza takođe ima i snimljenih audio materijala novokomponovane muzike. Jedna od veoma važnih stvari je to da Ramiza nastoji da svoj rad i dugogodišnje iskustvo prenese i ostavi mlađoj populaciji. Jedna od takvih važnosti je i da je Ramiza tvorac već 11 godinu za redom Festivala Sevdalinke Tk, a koji je već odavno prešao okvire naše lijepe države a ne samog kantona, gdje je osnovna  i najvažnija bit izvorno očuvanje naše sevdalinke kao i edukacija i prenošenje na mlađe.

Ramiza živi u Tuzli sa svojom porodicom, suprugom Rašidom Milkunićem i svoja dva sina Damirom i Dejanom, gdje stvara i radi dugi niz godina.

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29.11-01.12.2022.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika
ORGANIZATOR FESTIVALA HARMONIKE: Udruženje građana “Eufonija”
PRIJATELJ FESTIVALA HARMONIKE: Guerrini – Italija.