+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com

Ramiza Milkunić

Pjevačica

Ramiza Milkunić je rođena 18.12.1962. godine u Tuzli. Od malih nogu Ramiza je pokazivala veliku ljubav i želju za muzikom,nastupajući na raznim dječijim festivalima kao i na drugim manifestacijama osvajajući veoma zapažene rezultate i mnogobrojnu publiku.Ramiza i dalje nastavlja svoj rad sa velikim entuzijazmom i profesionalizmom koji iz dana u dan prelazi u veliki broj nastupa,nagrada a i dugi niz godina profesionalnog rada. Ramiza tokom svog dosadašnjeg rada ima veliki broj nastupa i nagrada na festivalima,takmičenjima,koncertima i emisijama raznog karaktera, među kojima su: dobitnik nagrade zlatni cvijet za sveukupnog pobjednika kafanskih pjevača 1990 godine na nivou države,  I nagrada za debitovanje na Lukavačkom festivalu 1997 god., razni festivali i priznanja od kojih su Ilidžanski festival, Bihaćki festival, Festival Biserje u Rožaju itd.Takođe Ramiza dugi niz godina snima za arhiv RTVBIH naše jedinstvene,autentične pjesme sevdalinke.

Ramiza takođe ima i snimljenih audio materijala novokomponovane muzike. Jedna od veoma važnih stvari je to da Ramiza nastoji da svoj rad i dugogodišnje iskustvo prenese i ostavi mlađoj populaciji. Jedna od takvih važnosti je i da je Ramiza tvorac već 11 godinu za redom Festivala Sevdalinke Tk, a koji je već odavno prešao okvire naše lijepe države a ne samog kantona, gdje je osnovna  i najvažnija bit izvorno očuvanje naše sevdalinke kao i edukacija i prenošenje na mlađe.

Ramiza živi u Tuzli sa svojom porodicom, suprugom Rašidom Milkunićem i svoja dva sina Damirom i Dejanom, gdje stvara i radi dugi niz godina.

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29-30.11.2023.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika