+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com

Belma Huseinefendić

Pjevačica

Belma Huseinefendić je bosansko-hercegovačka pevačica i interpretatorka prije svega pop muzike, ali  i tradicionalne bosanske pjesme – sevdalinke, mlađe generacije. Rođena  je 06. 11. 2001. u Tuzli, gde i živi. Pored muzike bavi se i glumom u Pozorištu Mladih Tuzla. Od malih nogu pokazivala je ljubav prema umjetnosti. Obrazovanje i odrastanje U Tuzli je završila Osnovnu školu “Brčanska Malta”, a trenutno pohađa Srednju medicinsku školu. Što se tiče muzičkog obrazovanja već nekoliko godina pohađa Školu solo pjevanja Lejle Teskeredžić, jedne od najpoznatijih profesorica Bosne i Hercegovine. Karijera Svoju muzičku karijeru započela je 2013.godine kada se priključila Udruženju “Sevdalije”.

Prve nastupe je imala u Kristalnoj dvorani u Hotelu Tuzla, zatim je bila prijećena od strane porodice Milkunić koji su je pozvali da nastupa na Festivalima sevdalinke u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Te iste godine pohađala je  Dramski studio pod mentorstvom glumca Adnana Mujkića i Pjevački studio pod mentorstvom prof. Lejle Teskeredžić Pozorišta Mladih Tuzla. Pored glume i pjevanja tada se bavila i folklorom u Ansamblu “Panonija”, sa kojima je učestvovala na brojnim festivalima. Jedno od značajnih takmičenja za njenu karijeru bila je 1.sezona “Neki novi klinci” koje je u sklopu Grand produkcije.

Zbog veće postignute popularnosti nastupala je na Izboru sportiste 2016.godine u Zetri, zatim na raznim festivalima, TV i radio emisijama ( Pink TV, TK, RTV7, Dejana Talk Show, Valentino…) Trenutno iza sebe ima 11. Odigranih predstava u sklopu Pozorišta Mladih Tuzle i Udruženja “Mladi Tuzle”, te odigrani brojni festivali od kojih su najznačajniji međunarodni festival “Maslačak” koji se održava u Sisku, te evropski festival “Bina mira” koji svake godine mijenja svoju lokaciju. Također iza sebe ima odigranu predstavu “So je život” u režiji poznatog bosanskohercegovačkog režisera Vlade Keroševića i odigranu predstavu u Narodnom pozorištu “Neka druga pepeljuga” u režiji Midhata Kušljugića.

Godine 2017. sa Filmarkom snima prvu pjesmu i spot pod nazivom “Oči boje kestena”. Pjesma i spot su snimljeni u Tuzli. Svoju prvu live izvedbu doživjela je u Mejdanu na humanitarnom koncertu, gdje je bila poprilično velika posjećenost. Nedugo nakon toga primjetili su je muzičari E-not bend, koji su je pozvali da zajedno sa njima odradi pjesmu. Pjesma i spot su snimljeni 2018.godine pod nazivom “Ti si moj sunčan dan”. Također 2018.godine bila je i prateći vocal novim pjesmama Jasmina Maga pod nazivom “I sad jedna zvijezda sja” i “Anđela/Meleka”. Godine 2019. Postaje saradnik u radu na Dramskom studiu za djecu, mlade i odrasle u Pozorištu Mladih Tuzle.

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29-30.11.2023.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika