+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com

Posljednja serija ulaznica u prodaji za 14. Festival sevdalinke u Tuzli

223 Views

Par dana dijeli nas od najvećeg muzičkog događaja ove godine u Tuzli. Hanka Paldum, Snežana Đurišić, Branka Sovrlić, Anid Ćušić samo su neka od velikih imena koja nas očekuju u revijalnoj večeri 14. Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Obavještavamo sve građane i ljubitelje sevdalinke u BiH i u regiji da se trenutno odvija prodaja posljednje serije ulaznica, a svoju možete već odmah rezervisati putem Viber broja +387 61 018 138, prodaja se vrši i na biletarnici Bosanskog kulturnog centra u Tuzli radnim danima od 08:00 – 15:00h. Cijena ulaznice iznosi 10KM / 5€.

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrijednije muzičke baštine naših prostora.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije…

Pored revijalne noći koja je zakazana za 01. decembar, sa kupljenom ulaznicom imat ćete priliku prisustvovati i takmičarskoj večeri, noć prije – 30. novembra kada će se naši domaći i regionalni takmičari nadmetati sa svojim autorskim djelima.

Do tada možete uživati u najljepšima izvedbama sevdalinke na oficijelnom youtube kanalu.

Leave a comment:

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29-30.11.2023.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika