+387 (0) 61 704 355 info@festivalsevdalinke.com

Raspisan konkurs za dvanaesti festival sevdalinke u Tuzli

888 Views

U Tuzli se u junu organizuje sada već tradicionalni festival sevdalinke pod nazivom “Sevdalinko, u srcu te nosim”.

Ovaj 12. festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu, “najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku” i ove godine čini korak više u svojim nastojanjima. Nove kompozicije koje su izvedene na prošlogodišnjem festivalu vrlo brzo su pronašle svoje mjesto u srcima ljubitelja sevdaha. Organizacioni odbor festivala i ove godine raspisuje konkurs za nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke i koje će biti izvedene u takmičarskom dijelu festivala.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BiH – pjesmu sevdalinku sa tekstovima pjesama pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

Autori treba da prilože demosnimak kompozicije u trajanju do četiri minute, sa notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.

Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke: puno ime i prezime, adresu, broj kontakt-telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.

Prijave na konkurs zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte ili na mail adresu: info@festivalsevdalinke.com (sa naznakom za Direkciju festivala). Konkurs je otvoren do 30. septembra 2020.

Leave a comment:

Prijavite se
Na newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

Primajte najnovija
Obavještenja

Kontaktirajte nas

Osnovne informacije

DATUM ODRŽAVANJA – 29.11-01.12.2022.
ORGANIZATOR FESTIVALA: Udruženje muzičkih umjetnika
ORGANIZATOR FESTIVALA HARMONIKE: Udruženje građana “Eufonija”
PRIJATELJ FESTIVALA HARMONIKE: Guerrini – Italija.